Beli prah kao prva pomoć

Soda bikarbona deluje kao sredstvo za čišćenje, jer je blago alkalna i može da rastvori masnoću i prljavštinu. Takođe, ima sposobnost da neutrališe neprijatne mirise, a ne samo da ih prikriva. Zbog svog hemijskog sastava može da održi stabilnu Ph vrednost kože. Soda bikarbona nije lek, ali je odlična i u borbi protiv gljivica. Žene rastvor sode bikarbone i prokuvane vode mogu koristiti za ispiranje polnih organa, rastvor se koristi i kod paradentoze, za ispiranje usta nakon jela (u čašu vode sipati sodu bikarbonu i malo kuhinjske soli). Sodu bikarbonu mnogi koriste posle konzumiranja jake i masne hrane, tj za bolje varenje. Ali, tada se nikako ne bi smelo popiti samo blag rastvor sode bikarbone, već se mora pomešati sa limunskom kiselinom (na vrh noža sode bikarbone stavi se u pola šolje vode i doda oko 1/2 kafene kašike limunske kiseline - naravno, treba izbegavati preterivanja u jelu). Ovo se ne savetuje trudnicama!. Mnoge žene koje su alergične na dezodoranse koriste mešavinu sode bikarbone i beby pudera. Ovom mešavinom se namaže pazuh. Soda bikarbona je odavnina poznata i kao sredstvo za uklanjanje neprijatnih mirisa. Evo par saveta:
1. Za tapacirani nameštaj i tepihe potrebno je posuti sodu bikarbonu i ostaviti da deluje 15 minuta, a zatim je usisati.
2. Sodom se mogu i psi i mačke istrljati kako bi se neutralisali neprijatni mirisi. Nakon utrljavanja kućne ljubimce je potrebno iščetkati!.
3. U odeću koja je prljava ili je "uvukla" mirise pečenja ili neugodan miris nakon pečenja ribe potrebno je ubaciti pola šoljice sode bikarbone.
4. Sodom se može ukloniti i većina plesnjivih mirisa u vlažnim prostorijama.
5. Srebro kao i površine od rosfraja zasijaće nakon čišćenja mešavinom sode bikarbone i vode.

Comments

Popular posts from this blog

Kineska trešnja

Biljka koja "ne voli" dugo potapanje

Biljka protiv pošasti